FOTOGRAFIER


Smide

Här ser vi amatör- och prova på smide.

Julmarknad 20 november 2011 HultsBruk

Nu var det åter Julmarknad på HultsBruk men tyvärr ingen snö men mycket folk kom och det var glädjande. Fint hantverk i alla möjliga former. Färggrant och \"julit\". Gott att äta och dricka. Det var ju förstås Kia med sitt kunnande och fantasi som lagade ihop allt vi kunde förtära.

Yxsmideskurs 2-4 nov. 2011

Michael Maasing & Michael "Cegga" Crgonja höll dessa 3 dagar kurs/utbildning i hur man smider yxor både för hand och maskinellt i Hultsbruk ässjor och i Yxfabriken. Intressant och mäktigt.

Smidets Dag 2011

Bilder från Smidets Dag år 2011. I samband med firandet av smidets konst hade vi en utställningen av vackra veteranbilar .

Vernissage - Mästarens Mästare

Bilder från Mästarens Mästare – en generationsutställning om gesäller och deras mästare från 1950 – tal till idag.

Smidets Dag

Bilder från Smidets Dag år 2005, 2006 och 2007.

Familj

Hults Bruk är en väldigt familjevänlig plats, där barnen trivs och har roligt.

Brukssamhället

Bilder från brukssamhället. Här kan du bland annat se den vackra herrgården, andra fina byggnader och hus.

Guidning

Bilder från guidade rundturer. Våra kunniga guider kan mycket om Hult Bruks historia som sträcker sig hundratals år bakåt i tiden.

Naturen

Bilder från den vackra naturen kring Hults Bruk och dess skiftande årstider. De som tycker om fotografering bör passa på att ta bilder.

Internationell Smidesträff 2010

År 2010 arrangerade Hults Bruk Smidescentrum en Internationell smidesträff 18 – 22 augusti med inbjudna smeder från Island, Ryssland, Estland och Sverige. Under fem dagar förvandlades smedjan till en dynamisk mötesplats. Tillsammans bearbetade smederna det varma stålet till tre väldiga skulpturer. Varje skulptur formgavs av deltagare från varje nation. Söndagen 22 augusti visades resultatet av den internationella smidesträffen. Kommunens representant Li Teske välkomnade initiativet och uttryckte sin stora glädje över det resultat som de samlade smederna åstadkommit. Norrköpings kommun har en lång tradition av industriell tillverkning och här i Hults bruk finns smidestraditionen fortfarande levande.

Historia

En samling historiska bilder från Hults Bruk. Vi har en rik samling fotografier från gångna tider som ger dig en glimt in i hur livet var i brukssamhället.