Resultat av årets Internationella smidesträff

  • av

Söndagen 22 augusti visades resultatet av den internationella smidesträffen. De tre skulpturerna och smederna presenterades av Micke Maasing som är en av de drivande bakom smedjan i Hults bruk. Verken som tillverkats representerar olika stilar och tekniker. Samtliga skulpturer tillkom i samverkan mellan smeder från de olika nationer som deltog; Ryssland, Estland, Island och Sverige.

Kommunens representant Li Teske välkomnade initiativet och uttryckte sin stora glädje över det resultat som de samlade smederna åstadkommit. Norrköpings kommun har en lång tradition av industriell tillverkning och här i Hults bruk finns smidestraditionen fortfarande levande. Li Teske såg fram mot ett utvecklat samarbete mellan kommunen och Kulturmiljövårdsföreningen Yxskaftet som arrangerat träffen.

Arrangörsföreningens ordförande Camilla Carlsson uttryckte förhoppningar om att även i framtiden få vara arrangör av internationella smidesträffar. En dialog kommer nu att inledas om placeringen av de tre skulpturerna med markägaren Holmens bruk. Om alla bitar faller på plats så kan träffen leda till att en skulpturpark kan etableras.

Bilderna ovan: Från vänster – Peeter Reemann med modell av Industrial tree, Li Teske presenterar, Beate Stormo med skulpturen Skuggi, Ivar Feldmann och Igor Chizhov med skulpturen Family, Berth Johansson med skulpturen Möte. Fotograf: Janne Hansson.